Wednesday, July 13, 2005

 

kijken..kijken...niet kopen...

Nou kijkers, vertel eens, wie durft de uitdaging aan?
Ik heb tot nu 2 reacties gehad. Van mensen die ik ken. Dus 1 camera is vergeven. Nu nog de camera voor degene die ik niet ken.
Ik kan me voorstellen dat je je reserves hebt, weet jij veel wie ik ben en of ik goede intenties heb... Maar ja, dat weet ik ook nog niet van jou...

En als niet, vertel me dan waarom niet, desnoods anoniem.

Anyone???


 

kennen

Laatst was ik bij een vriendin. Zij woont in de buurt van een prostituée-straat, waar de meest uiteenlopende auto's dus af en aan rijden met de meest uiteenlopende mannen erin. Ze was wat vergeten thuis, dus ik stond even op straat te wachten tot ze terug was. Ik heb staan kijken naar die mensen die daar af en aan rijden. En me van alles afgevraagd (Zou die man een vrouw hebben, hoe oud zou hij zijn, zou zij het weten, komt hij hier vaker, is het alleen een kijker, wat zijn zijn beweegredenen, enz. Allemaal vragen waar ik natuurlijk nooit een antwoord op zou kunnen krijgen, ik ga het hem namelijk niet vragen.)
Toen ik dat vertelde aan haar, vroeg ze me waarom ik me zoveel afvroeg, en waarom juist dit soort vragen. Na er een tijdje over gepraat te hebben en over nagedacht te hebben kwam ik tot de conclusie dat ze eigenlijk vroeg aan me om haar te vertellen wie ik ben. Wat maakt dat ik kijk zoals ik kijk? (Want duidelijk is dat iedereen anders kijkt en heus niet dezelfde vragen stelt als de buurman, maar hoe komt dat dan? Wat maakt dat jou andere dingen opvallen dan mij?)

Met dit verhaal in mijn achterhoofd heb ik besloten mijn cameraproject uit te breiden; ik heb nu twee camera's om op te sturen. Niet alleen iemand die ik níet ken kan er aan mee doen, ook iemand die ik ken. Want ook van de mensen die ik ken weet ik niet precies hoe ze kijken, waar ze naar kijken en waarom.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?